Джедай

Йййаг
оригинал тут:
http://www.stihi.ru/2010/05/23/4915

джедай

галь командос рац, мемале аруц,
hу машмид несим, hу мамших, харуц,
hу ба маим вэ аль hа-карка.
таамод ба цад, титбонен, тицпе
эйх ба рэша нильхам эт hа-джедай вэ
тесапер ля дорот ахар-ках.

hа гибор муташ, бэ хисо прута,
хульцато круа, нишмато срута,
ах тагид ля дорот ахерет:
hу абир ациль, hу алюф кита,
hу гонсало хименес ми богота,
супер-мачо hорес ми серет.

ках тагид ахар-ках, ахшав тицпе
у миспар ойвим рак тинцор ба пэ:
hа-дорот леха лё еамину
им тагид ахар-ках эмет. ба яд
hу махзик рак эт, у нияр аль-яд,
милотав менацxот рутина.

эйн ле джедай херев вэ ейн сафек.
лё нора, hа-папирус бентаим рек:
hу убар шель шир метапеах.
вэ холь од hу кан - лё нигмар hа-крав
бен кохот hа-реша у ha-шира...
ля дорот тахин соф самеах.

14.05.2010

ивритский текст в первой рецензии ниже