Доле моя

Екатерина Пушкарева 2
Доле моя, доле – ти  куди поділась,
Невже в світі тая правда зовсім оголилась?
Невже в краю тім чарівнім мені ніде дітись?
Піду  іншої   шукати, воленьки напитись.
Перейду долини, подолаю гори,
Квіти по Дунаю пущу в Чорне море…
Краю мій безмежний, рідна Батьківщино!
Кращої не знаю - ти моя єдина.
Хай іще панують зайди гонористі,
Не зламають волі, бо думки в нас чисті.
Як би не воліли  у дугу зігнути,
Ставить на коліна і накласти пута…
Непохитна  постать відчуттям свободи,
Ненька Україна   мине  перешкоди.
І розправить крила – запанує знову,
Відчуття   поваги  верне людям новим.
І  коханням чистим,  як  думки дівочі,
Всю ганьбу  омиє, як  сльозами очі.
Згинуть вороженьки, як роса на полі…
Не віддам ганьбити я своєї  долі.