Бандура

Лариса Лорнет
БАНДУРА

                (Присвячується  Р. Гринькиву)

Б арви музичних площин побратались.
А рфи звучали, дерева вітались,
Н іч розплескала місячне сяйво,
Д десь росяницею плакала мальва,
У рвище чорним проваллям зітхало,
Р ічка струмилась, стелилась, пірнала
А розмаїття всіх тих картин намалював нам музика один.


(2-й варіант)

БАНДУРА

Б емоль мажор - примхливі мінуети
А  корди майстра лаконічно точні.
Н ові модернові спонтанні силуети
Д ефракція від неформату ночі.
У се почуте майже нереальне
Р аптовий зсув стереотипів.
А в цім рядку лише одне питальне –
                чому в нас на поверхні стільки „липи”?