на ариянском Armenia hogun ekox

Арсен Папян Дорвардович
   Armenia
     hogun ekox


Mi vogormi hogov hognac
Ko cayne erkngin chi hasni
Ev sirdt ashxarhi cavov tarvac
Ir cave erbek chi lgi

Mi martnchir jakatagrov
Gete hunic mi hanir
Kyangi kochvac mahvan datov
Voch vogi du mi datir

Garnan sarnorag arvakneric
Zaravt hogu hagecra
Tox halacen du kareric
Mi xusapi mi vaxena

Hazar krak varen ev luys
Du ko jambic mi shexvir
Kyange gtar kga korust
Matnert ko bruncg mi sexmir

Hazar meter jambat baken
Du ayt jambat mi lgi
Go siro hurov srder brnnkven
Du nuynpes Astcon miayn nair

Bari ev luys canox hogit
Tox mtucyan mej park ergi
Ev te xachgar dnen srdit
Urish ergchi lezvov ergt avartir…