Миколина молитва

Александр Шершнев Второй
Коли дзвенять у церкві дзвони ,
Бо служба Божа там іде ,
Б”є під іконами поклони
Микола так , що лоб гуде !

- Всевишній , - просить , - дай ,будь ласка ,
Хоч трохи світла у вікні ,
Чи ти забув , що я на Паску
Постився аж чотири дні ?

Я не грішу , зверни увагу !
Зроби , щоб я не бідував ,
Щоб мав і гроші , і повагу ,
Ще й небагато працював ,

Щоб не пиляла жінка зранку
І не казала , що я “лох” ,
До жінки ще додай коханку
І вдосталь часу для обох ,

Коротше , дай мені, Всевишній ,
Не будь скупим і не забудь ,
Всього того , що в тебе грішні
І не питаючи беруть !