Ласы на каубасы

Анатоль Кудласевич
"І валасы -
Саломы сцірту
Прытуліць моўчкі да грудзей"
         (Уладзімір Марук)

Як крутане яна буртамі
Цяжкіх, прывабных агадзіц,
Нібы гарэлкай астаграміць
І скасавурана глядзіць.

Рука пацягнецца да копак
За пазуху стагоў-грудзей,
Я - не скапец, люблю да поту
Таптаць сянцо на галаве.