Шалений вiтер листя вдаль жене

Владимир Рыбчинский
Шалений вітер листя вдаль жене,
Засмучені дерева гне до долу…
Невже ніколи більш не промайне
Тепло і світло сонячне навколо?!

Жовтневий дощ, невитримана злива,
Немов би гнів обурених  небес,
Змиває місто річками бурхливо
По вулицям брудним навперехрест.

І сумно очі дивляться навколо,
Зростає приголомшена журба –
Повсюди відтепер безжальний холод 
З тремтінням мимовільним на губах.