Дiдусь Дедушка,

Орехова Галина
      ДІДУСЬ

-Ви, чого тут, діду,
Сидите на призьбі?
Ось, привезли хліба,
Хватить на цей тиждень.
Або може з нами,
Що це за оселя?
Похилились рами,
Валиться он стеля.
Все позаростало
Давно бур,янами,
Ходить важко стало,
Їдьмо разом з нами-
-Як же я покину,
Хату свою милу?
В ній мені дружина
Діток народила.
Почекаю трішки,
Поки маю сили
Носить буду пішки,
Їй квіти на могилу.
А як поля скосять,
Яблука дозріють,
Хай тоді відносять
Мене до Марії.

   ДЕДУШКА

-Чего сидиш, деда
На старой завалинке?
Привезли вот хлеба,
Да шитые валенки.
Ну, поедем с нами,
Дом, скоро завалится,
Заросло всё мхами.
Одному  не справиться.-
-Не могу, не брошу я
Домик сердцу милый,
В нём жена хорошая
Деточок растила.
Я пойду за пастбище,
Что за три версты,
Отнесу на кладбище
Марьюшке цветы.
А поля покосят,
И сады дозреют,
Пусть тогда выносят,
Да хоронят с нею.

10.10.2010.