Надвечирня мить

Виктор Невирковец
Сонце кОсу розплітАє,
Бо за Обрій вже лягАє.
КосА йогО ще променИть,
Але сон прийдЕ за мить.

За Обрій хмАрка заглядАє,
Сонну дІвку споглядАє,
ЦікАву Сонце пристидИть
І червонІє вона вмить.

ВітерЕць тоді стихАє,
Що і лист не колихАє,
Ще дрУжньо птАцтво гомонИть,
Та затИхне все за мить.

Лиш соловЕйко не змовкАє,
Він колискОвої співАє,
Тоді й комАр вже не пищить,
Бо зІйде зірочка за мить.

ШвИдко мить та наступАє,
Скарб за Обрієм палАє,
ЗагрАвою півнЕба пломенИть -
Всіх зачарОвує ця мить.



 11.10.2010 р.