Nostos-algos

Лариса Лорнет
             (пам`яті Джона Ленона)

Рожевий серпанок на сивому тлі
         безмежжя.
Йому віддзеркалює море в імлі
         узбережжя.
В дитинстві моєму – шліфоване
         Ялти каміння.
Було чимось дивно знайомим
         накшталт розуміння.
Його повертали стурбовані чимось
         хвилі.
А чайки літали, пірнали, як блискавки
         легкокрилі...