Грыбное

Анатоль Кудласевич
         "... а глянь пад елачкі: брыдзе

          баразной

                баравік
               
                баравінны

           з баравіняткамі

                ў барадзе".

                Генадзь Пашкоў

Я па бары пракрочыў баразной.
Іду сабе і вус не дзьму
І раптам чую: БОжа мой,
Па барадзе
          брыдзе
                брыда!
То ж баравінны баравік,
Дый не адзін -
З баравіняткамі ідзе.
Каб не спужаць грыбоў навалу,
Я пакрысе, чуць-чуць памалу
Падсунуў кошык к барадзе
І патрусіў!
        Грыбоў набраў на славу!
З тае пары, калі ў мяне пытаюць:
"Дзе ўзяць грыбоў? Грыбныя месцы дзе?".
Я вус на палец наматаю
І засмяюся: "Ў барадзе!".