Асалавелая Раиса

Анатоль Кудласевич
              Асалавеная Раіса

               "І ненавіджу за акном
                Асалавелую... шпакоўню"
                Раіса Баравікова

Учора кот акабанеў,
Як певень біўся ён з сабакам,
А выжал крыху адбарзеў
І ракам свіснуў, небарака.

Мой дом Гамора і Садом:
Рапуха гаўкае на поўню.
Я палюбіла за вакном,
Асалавелая... Не помню...