Жовтий лист

Виктория Левина 2
Тихо падає додолу жовтий лист...
А в пташинiм небi лине пересвист!

Розстелила осiнь рядна золотi,
б'ється хвиля в сумний берег в забуттi,

помiж хмар кудлатих зорi пломенiють
i мене, здається, добре розумiють,

i нiмiють...

Ой, як хочеться смерекою тут стать!
I пiд музику вiтрiв спiвать, спiвать,

жовте листя, як тi мрiї розкидать,
похилитися i лютої чекать...

Нi, не хОчу! Буду прагнути до мрiй!
Буду вЕсну ждать - не зломить снiговiй,
не приспить холодний мОрок зимовий!

Годi мрiяти - я все одно не зможу
обернутися смерекою чи рожей...

Лине осiнь, лине - дУмки навiвА,
i вiршi, i цi невмiлiї слова...