Розбитий Келих

Валео Лученко
ця голограма мрій у кожній друзці
розбитого келиха...
на килимі пляма брунатна
(руда* чи вино вечорове?)
корабель-примара зірвався з прип'яті
і понесла його як ту тріску вода
смаку крові...
лише любов залишилася в голограмі
та буде там допоки не зітре час
останнє скельце розбитого келиха
.................

*давньоруське, означає "кров".