Навокал светла-светла...

Чернышева
Навокал светла-светла:
Усё снегам замяло.
Бярозы ветла-ветла
Ківаюць у акно.
Схавайся у гурбах снегу,
Мой невыносны жаль.
Мелодыю санета
Ты, лепш, мне праспявай.
Вунь, жоутая сініца
Пастуквае у акно,
А у лесе, мо, куніца
Забралася у дупло.