Посвящение. Любовь Михайловне Пидтереба укр. язык

Пётр Лавренчук
      ПРИСВЯТА.ЛЮБОВІ МИХАЙЛІВНІ ПІДТЕРЕБА.

               19 серпня 2010 року з педагогічної ниви,на
               заслужений відпочинок,пішла "Відмінник освіти України"
               вчитель методист біології,хімії та історії
               Козелецького районного відділу освіти,талановитий
               наставник та педагог,Підтереба Любов Михайлівна.
               Саме цій дорогій ЛЮДИНІ ці рядки...

Методична майстерність,- це Божий дар!-
Лагідний погляд,тиха хода та чуйність,
Тисячі доль посадила на шкільний гектар-
Поряд:чоловік,діти та педагогічна радість.

Дві освіти для розуму,як дві зірки на погонах,-
Пошанована память,- остерсько-козелецьких родів,
Бажаний гість ,для поради, в багатьох школах-
Методика навчання,та інновацій,- педагогів шукачів.

Ми вдячні всі,за розважливість та принциповість,-
Особисто Я, за довіру,велику пошану складу!
Що писали добром,свою учительську невдячну повість-
Хоча багато"новацій", вели всіх нас "не доладу".

Любов,- то про Вас!Я,лише додам трохи шани,-
Знову в бій за добро!- багатьох вже нема за плечима,
Інші будуть мусолить,- "старо-нові"програми-
А,нам ввижатиметься,Любов Михайлівна за дверима.

Здоров"я та наснаги,Вам та рідним бажаємо,-
Віримо,що здолаете злам,хозяйські турботи,будяки,
За невтомну мудру працю,голову схиляємо-
Всі справжні вчителі,з Вашої легкої руки.