Rape of Europa

Svyatoslav Synyavsky
ЗҐВАЛТУВАННЯ ЄВРОПИ


І Тур з рогами, через які перечепився Місяць
і місиво доріг, які орду впускали за ордою
в долини соковитих трав:
чого їй тільки не присниться,
старенькій упокореній Європі.
Уротропін і галаперидол,
а можна мескаліну, ел_ес_де,
якщо не вмреш,
то, кажуть, можна справить нову стріху.
Поспи ще трішки нам на втіху.
Хай сниться Втеча,
яку опісля Зґвалтуванням нарекли.
Ми  манівцями будем снів твоїх блукати,
виходячи часами
на стертий брук,
залишених тобою міст
Розореної України...