Лина Костенко. Твоего голоса напиться...

Анна Дудка
С украинского

Твоего голоса напиться,
Того искрящегося тока,
Той радости, тоски истока,
Чар удивительных его.

Застыть и не дыша внимать,
Твою задумчивость нарушить.
Миг безысходности поймать,
Веселой шуткою разрушить.

Слова натягивать как луки,
Чтоб сбить, прицелясь, на лету
Нам неизвестной ещё муки
Тоскующую немоту.

Держаться вольно, безразлично,
И кто кого – перемолчать.
И беззащитно-безгранично
Твоего голоса всё ждать.
Твоего голоса напиться…
***

Ліна Костено

Напитись голосу твого,
Того закоханого струму,
Тієї радості і суму,
Чаклунства дивного того.

Завмерти, слухати, не дихать,
Зненацька думку перервать.
Тієї паузи у безвихідь
Веселим жартом ратувать.

Слова натягувать як луки,
Щоб вчасно збити на льоту
Нерозшифрованої муки
Невідворотню німоту.

Триматись вільно й незалежно,
Перемовчати: хто кого.
І так беззахисно й безмежно
Чекати голосу твого.
Напитись голосу твого.