Константи I. Галчинський. Обертаeш перстом планет

Ирина Гончарова1
Константи Iльдефонс Галчиньський

Обертаєш перстом планети 

Обертаєш перстом планети, 
подихом пишеш закони.
Є така в Тебе робота – 
зірки крутити довкола.

Квіти садовиш веселі – 
пахнуть в усім моїм домі,
троянду, а на троянді – бджоли,
і на кожній – сяючий промінь.

Як працю закінчу, до мене
наблизишся, незбагненний – 
вивчаю астрономію
по твоїх осяйних раменах;

і сон, мов сапфіровий пил,
на губи сплячі сідає він,
на груди, що напівприкриті,
на волосся, що кольору віолін.