На Родине

Орехова Галина
         На Батьківщині

Ми побували у тому селі,
Де босоніж ходили малі.
Правду сказала Наталка:
-Давно вже немає Станбалки.
Там, де жили Богдани
Ростуть одні бур’яни,
А де Толя Величко-
Засипана сміттям криничка.
Раніш, де ходила Ярина,
Одиноко сумує калина.
Ось і наша прогалина,
Хата зовсім розвалена.
Внизині була «вікняна»
Також заросла вона.
Тато в"юни там ловили,
На ряст качечки ходили.
Де річка текла невеличка
Бідна зігнулась вербичка.
Сумно стало нараз,
Не все в Україні гаразд,
Якщо вимирають села,
А люди кидають оселі.
Жаль – промовила Алка
Зникла на карті Станбалка.

2010.
Моїм землякам.

Станбалка,в прошлом живописная деревня на Кировоградщине.
 Но деревни вымирают не только в Украине...