Ходить сон бiля вiкон

Валерий Калмыков
                ***

                Ходить сон біля вікон,
                ходить та сторожить.
                А дрімота біля плоту
                на біду ворожить.

                Наворожить кому лиха,
                кому щастя злого.
                Плеще вода тихо-тихо -
                ну і що із того?

                Ходить сон біля вікон,
                навкруги-навколо.
                А дрімота біля плоту
                щось шепоче кволо.

                Вода плеще тихо-тихо,
                в небі місяць сяє.
                Кому щастя, кому лихо -
                хто у біса знає?