Ялгызлыкта туган уйлар... на татарском языке

Ирида Акалы
Мэхэббэтнен учаклары янгач
Каладыр шул бары коллэре,
безнен сою дэ янып, юкка чыккач,
Таркатырмы колен язмыш жиллэре?

Сою учагына дорлэп янар очен
Дэрт остэргэ кирэген белмэдек.
Янар, янар да сунэр диеп,
Бер дэ уйлап бетермэдек...

эйе, сунде безнен сою учаклары,
Ялкыныннан калды тик коллэре,
Таркатылды тормыш хыяллары,
Сунделэр шул яшэу ометлэре...

Калды бары корым кисэулэре,
Пыскылдашып тотен таралды.
Авыр икэн шул ометсез яшэулэре
Хэтта исемнэребез дэ каралды...

Кара таплар хэзер кунелемдэ,
жуелмаслык булып сыланды,
эче эрну янгырый сузлэремдэ
Пычранды шул юллар-каралды.

Гаеплене эзлэмик без, ярым,
Без бит икебез дэ гаепле...
балаларны ятим иткэн очен
Кичер, ходай, безне,
                КИЧЕРЧЕ!!!