Ловитва

Валео Лученко
"I долi не зловиш, i камiнь тiкає на дно"
                Ганна Осадко

і долі не зловиш, і долу тримаєшся, долу
в стодолу промінчик пробрався
та сипле в шпарину полова...
ми - бранці, заплутавшись в значеннях Слова,
долоні складаємо в човник,
та марно... вода не тримається в ньому
її не донести додому...
мо' випити тут
і хай буде що буде?