Пiдслуханi Замовляння

Валео Лученко
Спекотінь у степу. Час зупиняється.

Половіє трава та сріблиться ковил.

Ой не спи, моя душенько, моє серденько!

Не зуроч мою доленьку, моя думонько!


*


Вечір вивів Зорю та й на Небонько.

У лиман задивилася, зачекалася.

А чи вийде з-за хмар Місяць-Лагодець

поки Ясна Краса не сховається

вслід за ружею, за Ярилоньком

за обід-туман там за обрієм.

Ой ти, Зоре моя, та й пораднице,

дай же сили мені дочекатися...
 

*


Застрибали лящики, краснопери з кленами.

Місячні стежини та густий туман.

Ой напийся, ніченько, срібної водиченьки

з нашого ставочку, з там-того лиману.

Понеси на криленьках сон моєму милому,

що в чужому краєві снить моїм коханнячком...