Серпнева спокута

Валерий Калмыков
                миттєвості літа
                метелики жовто-червоні
                серпнева палітра
                достиглих плодів на долоні

                трава і дерева
                вже йдуть до святого горіння
                та мить звичаєва
                відходу життя у коріння

                миттєвостей літа
                ще змиють дощі вересневі
                у спалахи світла
                у позирк зими кришталевий

                але є наразі
                миттєва серпнева спокута
                метелик у фазі
                казкового свого дебюту.