Сон

Елена Животовская
Згори  спускаюсь  ---
Зелень,ліс.
Рядки  дерев, трава  висока...
Позаду  мене --  кінь  та  віз.
Навколо  мене --  лиш  осока.
Пухнастий  й  сірий  поряд  кіт,
Раденько  й  тихо  йде  зі  мною.
І  від  печалі  лише  слід –
Дісталась  радість  боротьбою.
Безмежне  синє  небо!
І  гомонить  струмок.
Пекуче  жовте  сонце
Піду  у  холодок.
Ось  камінець  і  верби.
Я  прив’язав  коня.
Отут  неначе  й  вмер  би!
А  кіт  наздоганяє...
Джерельної  водиці
Нап’юсь  з  долоні  я.
Помрію  про  косиці
І  милої  ім’я.
І  вітерець  ледь  диха,
Всміхається  струмок.
Підкралось  тихо  лихо —
Холодний  піт. Я  змок.
Кривавая  водиця!
Вмивалася  тут  смерть.
Не  кіт - а  чорна  киця
Біжить  звідси  геть.
Слизькі  і  мокрі  трави,
І  мертві  навкруги.
І  чорні, чорні    гави
Обсіли  береги.
Навколо  ноги  й  руки
І  рже  тривожно  кінь.
Терпіли - люди  муки!
Лишилась  - їхня  тінь!!!
А  небо  синє,  синє...
І  чисте, як  сльоза!
На  землю  світло  сонця..
Гнучка  верби  лоза.
І  всі,  і  все  як  завжди!
Всміхається  Господь.
Шукати  май  надію!
Шукай,  і  не  знаходь!