Колискова для донечки

Елена Животовская
Ніч стає, сон обіймає
І повіки прикриває.
Тихо-тихо у кімнаті,
М`яко ходить кіт у хаті.
І годинник ходить тихо.
Стихло все, пішло десь лихо.
Доня спить, моя рідненька…
Вдень ці ніженьки маленькі,
Тупотіли по підлозі.
Не держали, на порозі,
Ледь не впали.
Плакали ці оченята!
Мамі жалілись – зернята –
Слізки сипались дрібненькі.
Потім їли, потім спали.
Далі бавились зі мною.
Ми сьогодні довго грали.
Хороше мені з тобою!
Люба, люба, моя доня!
Рученька в моїй долоні,
Спи. Нехай тобі насниться –
Шміль пухнастий і лисиця,
Ліс казковий і долини…
Спи, з тобою ми єдине!