Невелика подяка

Елена Животовская
Усе цвіло і небо голубіло.
В наш край ввійшли фашисти сміло.
Плодюча земля здригнулась--
Всім божевілля посміхнулось!
Криваві ріки , голод ,лють...
Спокійно вмерти не дадуть!
І гетто, і погроми ,й лагері--
І плачуть ,плачуть матері!!!
Нелюдський крик сягнув небес!!!
Моліться люди! Бог з янголами щез.
Тяжкий чобіт став на людське тіло!
Германія поетів-- людей вбивала вміло!
Освенцім, Бабин Яр, Понари...
Нацисти гірш як яничари!
Голодні і нещасні люди,
І смерті лагері усюди...
О проклятий,
І вічно винний мій народе!
За нами вічна тінь померлих ходе!
Вмирав ти з йменням помсти на вустах,
Твоя любов і єдність в фашистів  викликала страх!
А люди в лагерях співали...
Ділились з друзями, тією крихтою ,що мали.
Незламна сила волі!
За що Вам злі ці долі?!
І діти сироти боролись,
Зі зброєю в тонкій руці.
І дівка, кров на молоці--
Прокляття катам насилала!
І бідна матір і вдова
Вмираючи співала.
На крові й смертях виросла трава.
Численних жертв нам не злічити!
І біль і сором нам не змити...
І вже пройшли десятки років.
До миру декілька зробили кроків..
Раніш вважали -
Свободу влада Сталіна несе.
Тепер ми знаємо -
 Народ зробив оце усе!
Він дав нам волю й право жити!
Сліпих не будуть більше бити!
І українці, білоруси, росіяни,
І євреї
Пліч о пліч йшли у бій.
І командиру як один кричали:
-- Веди нас, Батьку мій!
Тож поклонімось, вільні діти
І забувають ми не наважимось посміти:
Замерзлих тисячі в полях,
Самопожертву у боях,
І стогін людяних сердець!
І лагері - і їхні, й наші .
І крик:
-- Сини небесні хай вам грець!!!
Й забиті сім’ї ваші.
І тисячі фабрик смертей,
Стоять як свідки,
Людства сором!
Де німці з криком іудей,
Вбивали й совість заливали ромом!
І пісня перемоги над тілами,
Хай лине світу і нас з вами!
Хай буде мир , а не війна!
Помер назавжди Сатана.
Тож збережемо те що маїм,
Подяка  і повага вічна Вам.
Про пережите Вами пам;ятаєм,
про пережите Вами пам;ятаєм -
І вічно дякуємо Вам...
П.С.Фото мои вот родная ссылка  http://www.youtube.com/watch?v=gkQN5uqg3fY