Ранок...

Полюс
Чи доводилось вам бачити світанок?
Як в нічнім мереживі імли
Із зорі народжується ранок
І несе пробудження землі?

Як проміння вранішнє вінчає
Новий День з Життям старим, як світ,
Як Весна цих молодят стрічає,
Як дарує їм черемхи цвіт?

І дарма, що День так скоро сплине,
І в чиїхсь потоне світ сльозах,
Але, щоб зустріть новий світанок,
Варто пережити ночі жах!