Ковток свободи

Леся Романчук
От і знову оголошено вердикт,
Знову сором дітям глянути у вічі.
Ми взяли ковток свободи у кредит,
А відсотки знову сплачувати нічим.

Продали за срібняки і мідяки,
Багатіють лихварі та адвокати.
Помаранчі до отруйного гіркі,
А шкоринки, кажуть, добрі на цукати.

І кривавіє нам неба голубінь,
В «Ще не вмерла» актуально «ЩЕ», допоки
В переможній «антикризовій» ході
Не розчує Київ Командора кроки.

15.04.2010.