Покинута

Орехова Галина
-Ой,  чія  ж  ти,  кицю?
Сидиш  на  криниці
І  дивишся  довго
Кудись  на  дорогу...
-Приїхали  з  міста,
Бабусю  забрали,
Не  знайшлося  місця
І  мене  не  взяли.
Коти молоденькі
Мишей  собі  ловлять,
А  мене,  стареньку,
Лапочки  не  кормлять.
Не  можу  стрибати,
Горобця  спіймати, 
Буду  тут  чекати...
Може  хто  вернеться,
Впустить  мене  в  хату
І  місце  знайдеться.
Буду  у  коточку
Бавитись  з  клубочком.
На  теплій  лежанці
Буду  я  лежати
Нікому  не  буду
Нічим  заважати.


На рус. см Брошенная. Примен.о том же.