Ditlaxи Vолi

Валео Лученко
Дітлахи Волі,
веселі життєлюби,
вони народжуються в морі,
кохаються в морі,
наповнюють його таким відчуттям любові,
яке буває лише в намоленому впродовж століть храмі.

Вони люблять барвисті корали,
сонце, швидкість,
довгі польоти над водою.
Вони діляться радістю з нами,
хоча це
доволі часто їм вилізає боком...

Навіть в неволі,
вони не втрачають своєї веселої вдачі.
Їх всеосяжна емпатія пробуджує навіть аутистів,
які на якусь часину висотуються зі своїх осклепів
щоб почути завивання нашого вар'ятського світу.

Чи варті наші книги,
картини, вистави та фільми
тих численних хвилин просвітління на межі світів,
які демонструють щоденно дітлахи Волі?