Здесь будут звёзды - Сара Тисдейл

Заклинатель Дождя
ЗДЕСЬ БУДУТ ЗВЁЗДЫ

Здесь будут звёзды, как сегодня, вечно,
Когда и улицы, и дома сгинет след.
Осенних равноденствий счёт прибавит
Земля, свой круг свершив среди планет.
В зенит полночный, как сейчас над нами,
В тиши взойдут заветных два огня...
Здесь будут звёзды, как сегодня, вечно.
Здесь будут звёзды жить, наш сон храня.


THERE WILL BE STARS

There will be stars over the place forever;
Though the house we loved and the street we loved are lost
Every time the earth circles her orbit
On the night the autumn equinox is crossed,
Two stars we knew, poised on the peak of midnight
Will reach their zenith; stillness will be deep;
There will be stars over the place forever,
There will be stars forever, while we sleep.