Незнайомка

Виктор Гала
Хто ти,чарівна незнайомко?
Вдивляюсь знову в твій портрет.
Хто оспіває твою вроду
Співак,художник чи поет?

А з фото дивляться ласкаво
Грайливі очі із-під вій,
Застигла усмішка лукава
На фотокарточці твоїй.

Таку тебе запам'ятаю,
В уяві ніжно обійму,
Я все життя таку шукаю,
Та так ніколи й не знайду.

Де ти всміхаєшся крізь роки,
Немов би смутку і нема,
Я оглядаюсь на всі боки,
Тебе шукаю,та дарма.