Шляхи перехрестились

Анатолий Мельник
Шляхи перехрестились, збіглись, як светри, країни.       
В кутку зажурились незаймані ще домовини.       
Зима постаріла без снігу і стогне на дворі.       
Ми в місті, ми разом і тяжко коханням ми хворі.       
Чорніє від часу міська страхітлива споруда,       
Фіранки на вікнах - бавовна, чи може полуда?       
В кімнаті великій поволі життя вичахає...       
Кохання мотив лине з вуст твоїх та не стихає.       
Ми виживем разом, хай місто поволі вмирає.       
Й архангел на небо розгублені душі збирає.       
Ми віримо в літо, у вічність, у вимір безмежний,       
І мертвих, як пастки, цураємось ми обережно