На жовтiй скeлi

Валерий Калмыков
                На жовтій скелі
                синій дах.
                Сидить на ньому чорний птах:
                червоне око,
                дзьоб кривий,
                сидить -
                не мертвий не живий.

                В холодній річці,
                під горой,
                лежить на дні
                козак герой,
                Безсмертя спробував на мить -
                на вічність впав і так лежить.

                То ж той герой, що воли пас -
                себе не спас.
                То ж той козак, що грабував,
                нічого не побудував.

                Стара, невтішна та бліда,
                стоїть над ним його біда,
                а за горою квітне слива,
                лунає пісня нежурлива -

                там вільний вітер, степ і шлях,
                там в синім небі білий птах