Пастушок под лопухом

Орехова Галина
Всего только на часок
гусей выгнал пастушок,
но малина на пути
не дала ему пройти.
"Пусть пасутся сами гуси,
нарву ягод для Натуси"
Дома две давно гусыни,
а Артёмка спит в малине,
голова под лопухом.
Что нам делать с пастухом?


На укр.

Пішов тільки на годинку
пасти Артем гуси,
та й зайшов в чужу малинку,
зібрать для Натусі.
Вдома вже давно гусині,
пастух забарився,
а Артемко спить в малині,
лопухом укрився.