Владимир Туков Ева Яблокова Гимн металлургов

Яблокова Ева
   ГИМН МЕТАЛЛУРГОВ 
          
                21  июля - день металлургов

Симфонией огня звучит металл,
Мир гулко наполняя и ритм заводов.
В симфонии огня гремит девятый вал –
Величие, рождённое природой.

В цехах горячих сталь людских сердец
Бросает вызов домнам и мартенам.
И покоряет власть стихии человек
Ценою бесконечных вахт посменных.

Фонтаном бъёт и ослепляет белизной,
Симфонией огня мир наполняя.
В бою всегда металл становится бронёй,
Победы клич могучий утверждая !

Припев:

Быть металлургом судьбы в том воля есть,
Быть металлургом - призванье посвящёных !
Профессия металла и огня – только для тех ,
Кто металлургом быть рождённый !


Гімн металургів

Симфонієй вогню бринить метал ,-
Наповнює світ гучно і ритм заводів.
В симфонії вогню гримить дев’ятий вал ,
Величчя надр ,- народження природи .

В цехах гарячих сталь людських надій
Кидає виклик домнам і мартенам.
Підкорює людина дивну міць стихій
Ціною вахт позмінних нескінченних .

Фонтаном б’є та білизной сліпить,
Симфонієй вогню луна навсесвіт !
У боротьбі метал броней стає завжди,
Міць перемоги стверджує почесну.

Приспів:

Бути металургом призначення в тім долі є !
Бути металургом – на все життя присвята !
Професія металу та вогню для тих ,
Хто металургом має стати !

( ноты http://www.0wywywrj1g3l7kgmt8a9.nm.ru/TukovMETAL.rar )


                О КОРРОЗИИ
               (стиль полька)

Силён металл! Но у него коррозия есть враг .
В металл она вгрызается - злой ржавчины червяк .
Так шашель точит дерево, так шерсть сгрызает моль .
Ничем они не брезгуют , всё перетрут «под ноль» !

Непрошена , незвана так коррозия вредна !
Ведь от неё появится в металле язвочка .
И далее распробуя,- в металла вкус войдёт ,-
Коррозия – жестокий спрут совсем его пожрёт !

Коварная коррозия свой ржавый сеет яд ,
Крушит она конструкции мостов и эстакад ,
Пружины, рельсы , танки, самолёты, корабли …
Вот так от гиблой твари лишь убытки сплошь одни !


Припев :

Коррозия – коварнейшая мисс !
Коррозия – злых гениев сюрприз !
Но от неё убыточной металл убережём,
К нему добавим олово и с цинком никель-хром !




Міцний метал ! Та має він гидкого ворога .
Корозії вгризається в нього іржа лиха .
Як шашель точить дерево, як вовну шкодить міль,-
Нічим такі не гребують , якщо позначать ціль.


Отак все наповза той спрут, іржу скрізь розставля .
Ось ранка вже з’являється – щілинка чимала.
Метал усе підкусює невпинно- без кінця .
Аж поки не пожре його цілком потвора ця.


Псує метал корозія на суші, на воді .
Безжалісно руйнує все : мостів конструкції ,
Машини, рейки, зброю , кораблі та літаки...
Лихих аварій скоює корозія таки !

Приспів :

Корозія ! Підступна міс !
Завжди металу коїть руйнівний свій сюрприз !
Та цю руду потвору розброєм оловом !
Додать ще треба цинку та й ( з ними ) нікель - хром !