Сiльце у Сильцi на Сальцi

Svyatoslav Synyavsky
за мотивами Ганни Осадко
------------------------

сільце попало у сильце
на сир, а може на сальце
оце така буває чудасія
як вітер з півночі повіє
так птаство все
здіймає веремію
і повняться ліси піснями
зозуль та сойок,
і шаленіє травень,
і рани гоє...
а здичавілими полями
летять Пегаси чвалом,
хвости попіднімавши
як димарі...
і гарно дітворі
та і дорослим любо:
така солодка згуба
розлита скрізь,
що сил нема
їй упиратись...