День народження

Наталья Нельская
День   народження – років  рахунок.
Дівча любить  „рости  вперед”.
Цього  разу  чекає  дарунок –
Гарний,  новий  велосипед.

На  подвір’ї  зібралась  малеча,
Синій „Орлик”  для  всіх  дивина.
Тато  ніжно  підштовхує  в  плечі:
„Їдь! Тримайся! Ти  зможеш,  мала!”

Несміливо  кермо тримає,
Тисне ніжкою  вперто  педаль.
Очі, радості сповнені, сяють,
Та  й  чого  б  сповивав  їх  жаль?

Раптом – втратила  рівновагу,
Винен  мокрий, підступний  асфальт.
„Не  втрачай  на  дорозі  уваги, 
до  невдач  виробляй  в  собі  гарт!”

І  дівча  витирало  сльози,
Збиті  лікті – хіба  ж  то  біда?
Піднімалась  і  їхала  знову
Уперед, бо  існує  мета...

День  народження – років рахунок,
Та  вже  сумно „рости  вперед”.
Не  розраджує  навіть  дарунок –
Гарний, новий „Кабріолет”.