Сергей Жадан. Из цикла Самоубийцы 2

Глеб Ходорковский
     Из цикла "Самоубийцы"

          ПОВЕСИВШИЙСЯ

    Посмотри -
    ты висишь каким-то
    тропическим фруктом,
    успевшим
    слегка подгнить.

    Или же
    электролампочкой
    внутри которой
    среди утихающих молекул
    бьётся
    мушка
    испуга
 
    или иначе -
    извиваешься червяком
    на крючке
    собственной смерти
    в ухе её
    блеснув серёжкой


    противно смотреть на то
    как обвис
    десятиэтажный дом
    твоего тела.

    Лишь ногти
    на руках и ногах
    продолжают медленно
    расти

    Наконец некий селекционер
    разломав тебя словно яблоко
    пополам
    увидит в лёгких твоих
    беременность последнего вдоха.

            *   *   *


Сергій ЖАДАН

САМОГУБЦІ

№2 (той що повісився)

ось дивись –
ти виснеш якимось
тропічним фруктом
що вже устиг
ледь підгнити

або ж
електричною лампочкою
в нутрощах якої
поміж затихаючих
молекул б’ється
маленька муха
переляку

чи інакше
звиваєшся черв’яком
на гачку
власної смерті
вилискуєш сережкою
в її вусі

гидко дивитись
як осунулась
десятиповерхова
будівля твого тіла

лише нігті
на руках і ногах
продовжують повільно
рости

і врешті якийсь селекціонер
розламавши тебе мов яблуко
навпіл
побачить твої легені –
вагітні останнім повітрям

***

© Сергій Жадан. Всі права застережені.