Година пiк

Лариса Даренская
                (гумореска)

Закохався Гнат в Юстину,
А дівчина – мов калина!
Гнат смутніє і марніє,
Та торкнуть її не сміє,
Бо ж іще одкаже так,
Що на місці вмре хлопак!

Гнат би зовсім зм’як й поник,
Якби не година пік.

Як це сталось – я не знаю,
Тільки знаю, у трамваї
Так притиснули їх раз,
Що вони заяву в ЗАГС
Терміново написали
Та весілля відіграли –
Вже й синок їх підростає…
Що б то було без трамваю?!

До відваги хто не звик –
Хай чека годину пік!

                1990.