Праведний

Игорь Голомозый Украина
Праведний

Є у цьому світі
Праведний хоть хто?
Хто із вас не зогрішив,
Де Святий, він хто?

Хтось десь курить коноплю,
Хтось горілку п’є,
Хтось десь бреше, хтось краде,
Хтось у морду б’є.

Хтось сусіда матюка,
Кізяком кида.
В спину дулю показав,
Й дума не біда.

Дядько в ліжку спочива,
Поруч краля спить.
Гола попа,й не одна
Дівка з ним лежить.

Чоловік в жінку бере
Як сам, такого.
Хто з них «муж», хто з них «жона»?
Хто із них кого???

Жінку лупить чоловік,
Й діточок малих.
В взимку з хати виганя
Голих і босих.

Хтось подумав, хтось сказав,
Хтось уже зробив—
Чорне, бісове п’ятно
В серце положив.

Знаю, грішний усей люд,
І ти зогрішив.
Лиш один Спаситель є,
Він тебе омив.

Боже Слово, Біблію,
Ти Його читай.
Бог тобі відкриється.
Серце Йому дай.

У Святість одягнешся,
Взуєш Праведність.
Хрест. Голгофа. Ллється Кров…
Гріх тебе не з’їсть.

Наш Спаситель, Божий Син
Праведність нам дав.
За гріхи твої помер.
Тебе оправдав.

Отже, Праведний з нас той,
Хто Бога призвав,
Хто покаявся в гріхах,
Хто Сина признав.
******