Я казав тор к

Игорь Голомозый Украина
Я казав торік

Я казав торік, що Пасха –
Празник та гулянка.
Для одних – Духовне свято.
Другім – гарна п’янка.

Одні дякують Ісусу,
Бога прославляють.
Другі п’ють дурну горілку,
В «моцака» гуляють.

Потім ті, що п’ють горілку,
Б’ють сусіда в рило.
Кажуть, що «Христос воскреслий».
Мов, їм пощастило.

Ті, що в рило получили
Також хрестик мають.
Тож «Воістину воскрес Бог»
Їм відповідають.

Празник Пасха – Люди добрі,
Що ви виробляєте?
Отруту собі та ближнім
В чарки наливаєте.

Потім срамите Ісуса
Матюками, в п’янці.
І болить ваша макітра
На похмілля, в ранці.

Потім, як опохмелились,
Тост звучить «Христос воскрес».
Потім просто гидка п’янка.
Чарка з тостом, чарка без.

Люди добрі, як не стидно?
Таж за вас Христос помер.
Прийняв біль, позор, страждання.
Твої соплі Христос втер.

Щоб сьогодні свої соплі
Ви не розпускали.
Аби розум, та страх Божий
В серці своїм мали.
*******