Ми сьогодн з татком

Игорь Голомозый Украина
Ми сьогодні з татком…

Ми сьогодні з татком
Підемо на рибалку,
А колись бувало
Ходили на п’янку.

Вино та горілку,
Пиво й брагу пили.
Потім заспівали,
Потім морди били.

Потім сумували,
Потім горювали.
Потім помирившись,
Знову наливали.

Потім перебрали,
Потім поригали.
Потім обісцявшись,
Спати полягали.

Потім на похмілля
Голова боліла.
Серденько щеміло,
А руки тремтіли.

Потім знову п’янка,
Потім знову бійка.
Потім піліпсія,
Потім біла білка.

Потім виніс з хати,
Потім вкрав в сусіда.
Потім взяв на віру,
Й прожив до обіду.

Так життя й тяглося
У багні, під тином.
Став був дуже схожим
З сатанинським сином.

Та тепер я можу
Висновки робити –
З татком йти до церкви,
Чи горілку пити.

То ж сьогодні з татком
Підемо на рибалку.
Помолившись разом
Із ним на світанку.

Будемо ловити
З татком людські душі.
Будем служить Богу,
А не бить баклуші.

Нам Господь говорить
Затягнути сіті,
Та ловить п’янюгів
По усьому світі.
*****