Хлiб по водi

Лариса Лорнет
***
Хліб – по воді…
Слово, як човен –
на двох.
Стежкою місяця
крок, знову крок –
тільки вгору.
Бо діалог –
це коли тільки я,
і мій Бог.
Хліб по воді…
Бо є компас
у нашої долі…

       
             КАВА НОЧІ

Не прийшла –
        бо не можу
                сумнівів приборкати…
Не прийду –
        бо не зможу
                зрадити надій…
Лиш вночі
        сняться незбагненні
                твої очі.
Ти в мені,
        ти в мені,
                мій Зоряний напій…

          
               ____

Пройшов світи наскрізь,
        і повернувся
теплим дощем –
        як спрагла по тобі!
Святий мій дух,
        натхненний і співочий!
Росяний Бог,
        Святковий водолій!