Забракло слiв

Лариса Лорнет
          ***
Забракло слів
на лицемірства мові.
Мій янголе, що ж, правий –
занадто тимчасові…
Мій янголе правий –
занадто поверхневі
в колодязі плюють
лише одностатеві.
А в спогадах живуть,
ще «...ясени…» донині
і росяний туман,
що «мак скупав в долині…»
«Два кольори мої…»
зливаються в зелений;
якби ж то береги
були такі ж  -  натхненні!
Не віддали б Дніпра
отим, в ярмо бетону,
і їх експеримент
нам не створив би зону…
            
                ***
То ж яка повія
      той термітник сіє?
То яка ж навала
      Либідь сплюндрувала?
Чому Кий дістався
      тому, хто продався?
Отакі питання
       До вас, ЗАСІДАННЯ.