Зеленi Святки, Клечальнi

Валео Лученко
Зелені святки клечально небіжчиків кличуть в гості
Цвинтарні скарби печалі мирять ворожі кості...

Клечальні святки зелом cтелять дороги в храми
Міста поринають в села як  полотно в раму...

Клечальні свята, зелені. Тиша гамує клекіт.
Краплі дощу червлені падають десь здалека...

Зелені святки, клечальні – трунок  медово-пряний,
Дзвін золотий, вінчальний вітер несе дніпряний...