Мин нэрсэ курдем? На татарском языке

Талия Абитова
Мин нэрсэ курдем?

Яз башы. Дон яры. Кошлар сайрый.
Ятам карап куккэ, шундый рэхэт.
Якында чан тавышы янгырый.
Чу! Куренде сурэт, бу ни хикмэт?

Эллэ,  кук капусы ачылдымы?
Торле рэсемнэр туа hавада.
Эллэ, ак болытларны жил куа?
Сэер! Чайкалмый hичбер яфракта.

...Ачылмады кук капусы, юк-юк!?
Тик ярылды чэрдэклэнеп зур болыт.
Китте кисэклэр таралып, вак-вак
Сурэтлэр ачыла мозаик булып.
 
Табигать белэн безне ялгый,
Гомерлэрнен аяз чыклы иртэсе.
Мин нэрсэ курдем, кемнэр анлый?
Анлат Син мина- Эол куклэр иясе.
                01.05.2010 Усть- Медведицкий монастырь.