Алкоголь

Валерий Калмыков
               
                Я не перший, не останній,
                що знайшов біду в стакані,
                у вині та оковитій.
               
                Був дурний я,
                був я битий.
                Скільки срібла я розтринькав
                у козацькому розгулі!
                Але все ж мене не вбили
                та до рогу не зігнули.
               
                Хто не п"є той добре робить -
                гроші копить.
                Багатіє, багатіє
                та радіє.
                Але все ж не всі такі є.

                Хоч нема в горівці сенсу,
                та немає його зроду
                ні у грошах,
                ні в хоромах,
                ні у гаслах до народу.

                Є хосен і в алкоголю -
                він лікує нас від болю,
                він прочищує кишки,
                та надихує думки.

                Ось таке...
                16.04. 2002